vremenska prognoza

Hoće li nam i narednih dana trebati kišobran? Evo što kažu meteorolozi

Objavljeno: 24.09.2023. 11:37

Zadnja izmjena: 24.09.2023. 11:37

Foto: Ilustracija (Arhiva)

Iako su se posljednja dva dana temperature spustile na 14 stupnja uz jak vjetar i kišu, prema najavama meterologa, čini se kako ćemo u narednim danima ipak ponovno imati prilike uživati i u suncu.

Naime, prema podacima Državnog hidrometeorološkog zavoda, danas će do kraja dana biti kišovito i oblačno, uz najviše temperature do 14 stupnja Celzijevih te slab do umjeren sjeverac. Ipak, već se sutra očekuje blagi porast temperature na 17 stupnja te prestanak kiše u popodnevnim satima, kada se očekuje i blago mjestimično razvedravanje te pokoja zraka sunca.

U utorak slijedi ponovno zatopljenje na 22 stupnja, uz povremenu naoblaku te sunčana razdoblja, a srijeda donosi potpuno razvedravanje i temperature do 24 stupnja. Tijekom cijelog dana bit će sunčano, a u popondevnim satima očekuje se slab do umjeren istočnjak. Slična vremenska prognoza najavljena je i za četvrtak, no u večernjim satima četvrtak donosi ponovnu naoblaku.

U petak, kako najavljuju meteorolozi, tijekom cijelog dana bit će pretežno oblačno uz slab do umjeren južni vjetar, a već se u subotu očekuju ponovna oblačna razdoblja uz umjerenu količinu kiše. 

Komentari