tri nove zgrade

Nenad Horvatić iznio detalje o novom kompleksu koji će, kako kaže, promijeniti Ljubešćicu

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 10.04.2022. 08:44

Zadnja izmjena: 10.04.2022. 08:50

U Općini Ljubešćica prošle je godine završeno infrastrukturno opremanje poduzetničku zonu uz samu autocestu, a načelnik Općine Nenad Horvatić u eTV studiju otkrio nam je posljednje novosti u vezi kupnje zemljišta i novih ulaganja.

Prema njegovim informacijama, u Ljubešćici je u prvoj fazi prodano deset parcela, a ostalo ih je još samo četiri.

- Došli smo do situacije da od onog prvog nagovaranja možemo i birati što želimo. U poduzetničkoj zoni je dovršna kompletna infrastruktura, cijena zemljišta je veoma prihvatljiva kao i svi benefiti koji se dobivaju. Međutim,bitno je da će do 30.lipnja će biti gotovo novo programsko razdoblje Europske unije gdje općina Ljubešćica ima status brdsko planinske općine i bit će posebni poticaji za poduzetnike koji je ulagati na tom području, a za neke investicije ide povrat i do 70 posto - objasnio je Horvatić.

 

'Ovaj kompleks mijenja Ljubešćicu'

U centru dijelu naselja planira se izgradnja sportsko poslovnog kompleksa. Pitali smo ga u kojoj je fazi spomenuti projekt i kako bi kompleks trebao izgledati:

- U jednom novom kompleksu na nekih 16 tisuća kvadrata koje nam je darovala Varaždinska županija mi smo napravili idejno rješenje, tri nove zgrade. U prvoj bi zgradi bila ordinacija liječnika opće prakse, dentalne medicine, prostori za fizioterapiju te novi prostori za općine i velika kino dvorane dok su druge dvije zgrade namijenjene za trgovinu, pekaru, ljekarnu te ukupno 16 stanova, novi kafić i restoran, tenski teren i dječje igralište - najavio je Horvatić i dodao kako će ovaj kompleks 'promijeniti Ljubešćicu'.

 

Komentari