novi podaci

I dalje veliki broj novozaraženih, određene nove lokacije za uzimanje briseva

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 30.10.2020. 13:12

Zadnja izmjena: 30.10.2020. 13:12

Tijekom 24 sata u Varaždinskoj županiji evidentirano je 130 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Opća bolnica Varaždin je bila primorana otvoriti sekundarnu lokaciju pa je u tu svrhu izoliran dio bolničkog kapaciteta u Klenovniku gdje su već i smještena 4 pacijenta s težom kliničkom slikom.

Zbog novih postupanja unutar bolničkog sustava, u Općoj bolnici Varaždin sada imamo 60 pozitivnih djelatnika i dodatnih 66 djelatnika u mjeri samoizolacije.

S obzirom na to da je došlo do potrebe za naglim povećanjem kapaciteta za uzimanje briseva te istovremenih postupanja u bolničkom sustavu i u sustavu socijalne skrbi koji se prioritetno obrađuju, u pojedinim slučajevima je dolazilo do prolongiranja termina. Kako bi se spriječilo nastajanje gužvi i osiguralo pravovremeno uzorkovanje, izvršena je reorganizacija rada COVID-19 ambulante na način da se pristupilo izmještanju mjesta uzimanja briseva, te će se počevši od subote 31.10.2020. brisevi uzimati na novoj lokaciji, kod Arene Varaždin i to po principu drive-in-a, svih 7 dana u tjednu i to dva puta dnevno, u jutarnjem terminu od 8-11 sati i popodnevnom terminu od 16-19 sati, a od početka sljedećeg tjedna uvode se i dvije dodatne lokacije u županiji, i to u Ivancu i Ludbregu, gdje će se brisevi uzimati jednom dnevno od ponedjeljka do petka od 16-19 sati.

Postojeće lokacije u krugu OB Varaždin, za potrebe bolničkog sustava i Zavoda za javno zdravstvo Varaždinske županije nastavljaju s radom na dosadašnji način.

 

Komentari