podaci županijskog stožera

I dalje veliki broj novozaraženih u Varaždinskoj županiji - evo novih podataka

Objavljeno: 02.11.2020. 12:16

Zadnja izmjena: 02.11.2020. 12:16

Tijekom 24 sata u Varaždinskoj županiji evidentiran je 191 novi slučaj zaraze koronavirusom. U istom razdoblju preminula je jedna nova osoba pozitivna na COVID-19. Radi se o osobi starije životne dobi, koja je već prije bolovala od drugih teških popratnih bolesti.

Na bolničkom liječenju nalaze se ukupno 82 osobe s težom kliničkom slikom, od čega je 58 osoba na odjelu infektologije u Varaždinu, 10 ih je na respiratoru u jedinici intenzivnog liječenja, a 14 u Klenovniku.

Tijekom posljednjih tjedan dana evidentirano je ukupno 840 novih slučajeva u Varaždinskoj županiji čime je 7-dnevni broj novih slučajeva na 100.000 stanovnika dostigao brojku 500.

Evidentirana su postupanja u četiri ustanove socijalne skrbi na području Varaždinske županije zbog više pozitivnih korisnika i zdravstvenih djelatnika. Epidemiološka obrada je još u tijeku, izoliraju se kontakti, uzimaju se brisevi, a do sada je ukupno evidentirano 34 korisnika i 18 djelatnika pozitivnih na COVID-19. Kontinuirano se bilježe postupanja u ustanovama odgojno-obrazovnog sustava nakon čega se pojedine grupe vrtićke djece ili razredna odjeljenja stavljaju u mjeru samoizolacije.

U nastavku šaljemo i poveznicu na uputu Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo koja ukazuje na to kako se ponašati ukoliko ste pozitivni na koronavirus ili ste bliski kontakt:

https://www.hzjz.hr/sluzba-epidemiologija-zarazne-bolesti/kratke-upute-sto-uciniti-ako-ste-pozitivni-na-koronavirus/

 

Komentari