donosimo detalje

Iduće srijede zadnja sjednica Županijske skupštine prije ljetne stanke, evo o čemu će se odlučivati

Osim spomenutog, na Dnevnom redu nalazi se Prijedlog odluke o dodjeli javnih priznanja, Izvješće o radu Županijske uprave za ceste, Prijedlog operativnog plana aktivnosti Plana zdravstvene zaštite...
Objavljeno: 06.06.2024. 09:22

Zadnja izmjena: 06.06.2024. 09:34

Foto: Ivana Bertović/Arhiva

Iduće srijede, 12. lipnja s početkom u 9 sati, održat će se 15. sjednica Županijske skupštine, ujedno i posljednja prije ljetne stanke, a vijećnici će raspravljati o ukupno 23 točke Dnevnog reda.

Kako je najavio danas predsjednik Županijske skupštine Josip Križanić, zdravstvene ustanove: Opća bolnica Varaždin, Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju Varaždinske toplice, Dom zdravlja Varaždinske županije, Nastavni zavod za hitnu medicinu Varaždinske županije te Ljekarne Varaždinske županije, podnijele su izvješće o radu i financijskom poslovanju u 2023. godini.

- Važno je istaknuti da su sve zdravstvene ustanove kojima je osnivač bila Varaždinska županija (OB Varaždin od ove godine pod upravom je države) završile 2023. Godinu s pozitivnim rezultatom, odnosno ostvarenim viškom prihoda nad rashodima. Čak i Specijalna bolnica Varaždinske Toplice koja je četiri godine imala negativan rezultat - pojasnio je Križanić. 

Energetska obnova tri zgrade, dodjela javnih priznanja...

Vijećnici će također odlučivati o energetskoj obnovi nekoliko zgrada, upravne zgrade u Ivancu, zgrade javnog sektora na Trgu hrvatske državnosti 1 u Novom Marofu te Područne škole Margečan.

- Ove točke odnose se na projekte energetske obnove zgrada prijavljenih na poziv za dodjelu bespovratnih sredstava u okviru NPOO-a. Za obnovu zgrade u Ivancu odobrena su bespovratna sredstva u iznosu od 612 tisuća eura, za zgradu u Novom Marofu odobreno je 1,53 milijuna eura, a za Područnu školu Margečan odobrena sredstva od 168 tisuća eura - istaknuo je Križanić.

Osim spomenutog, na Dnevnom redu nalazi se Prijedlog odluke o dodjeli javnih priznanja, Izvješće o radu Županijske uprave za ceste, Prijedlog operativnog plana aktivnosti Plana zdravstvene zaštite te Prijedlog plana gospodarenja otpadom Varaždinske županije za razdoblje 2024. –  2029. Godine.

Komentari