najavljena sjednica

Idućeg utorka sjednica varaždinskog Gradskog vijeća: 'Za razliku od Županijske skupštine...'

Objavljeno: 11.03.2024. 12:28

Zadnja izmjena: 11.03.2024. 12:28

Gradsko vijeće Grada Varaždina održat će prvu ovogodišnju sjednicu idućeg utorka, 19. ožujka, u dvorani varaždinskog HNK s početkom u 15 sati, a na dnevnom redu sjednice naći će se ukupno 44 točke.

Naime, kako su najavili zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković i predsjednik Gradskog vijeća Lovro Lukavečki, vijećnici će na sjednici, između ostalog, raspravljati o prijedlogu izmjena i dopuna proračunskih dokumenata, izvještaju o radu gradonačelnika o drugoj polovici protekle godine, zatim davanje suglasnosti za dugoročno zaduživanje Parkova u iznosu od 1,5 milijuna eura za izgradnju poslovne zgrade te novim imenovanjima.

- Nadam se da će ova sjednica biti posljednja koja će se održati izvan naše Gradske vijećnice koja je pred samim završetkom. Na rasporedu je iznimno iscrpan dnevni red te nam predstoji jedna dulja sjednica, stoga apeliram na vijećnike da dođu pripremljeni te da vode računa o tome da rasprava bude što konstruktivnija, a samim time će i odluke biti kvalitetnije - rekao je Lukavečki.

'Za razliku od Županije bit ćemo konstruktivni'

Marković je dodao kako će, s obzirom na povećane prihode i rashode, Grad rebalansom proračuna to uskladiti na način da će povećati proračun za 9 milijuna eura. Također se osvrnuo na nedavno održanu sjednicu Županijske skupštine:

- Na temelju svih iskustava dosadašnjih sjednica te s obzirom na Županijsku skupštinu, u Gradu je do sada bilo vrlo konstruktivno, umjereno, a tako će ostati i dalje. Za razliku od onoga u što se pretvaraju sjednice Županijske skupštine, to sada treba prestati jer trebamo voditi brigu o našim građanima, političari nisu ovdje da se u javnom prostoru na osobnoj razini vrijeđaju i prepucavaju. Nadamo se da će ova sjednica biti, bez obzira na predizbornu nervozu, konstruktivna - zaključio je.

Komentari