vremenska prognoza

Ovaj tjedan ljetne temperature, ali i kiša s grmljavinom - evo što nas čeka

Objavljeno: 22.05.2022. 09:20

Zadnja izmjena: 23.05.2022. 08:56

Foto: Arhiva

Nakon sunčanog tjedna s pravim ljetnim temperaturama, jučer nas je dočekala kiša s grmljavinom, a idući tjedan proteći će s vrlo sličnom vremenskom prognozom.

Prema podacima Državnog hidrometeorološkog zavoda, ostatak današnjeg dana bit će sunčan s povremenom naoblakom. Dnevna temperatura zraka neće prelaziti preko 24 stupnja Celzijevih, a većinu će dana puhati slab do umjeren istočni vjetar.

Sutrašnja prognoza vrlo je slična današnjoj - većinu dana pretežno oblačno u pokoju zraku sunca, a temperature će se kretati od 17 do 23 stupnja. Noćna temperatura će biti oko 20 stupnja, kada se očekuje i slab do umjeren južni vjetar.

U utorak će temperature opet biti prave ljetne - popest će se sve do 28 stupnja i većinu dana će biti većinom sunčano uz blagu naoblaku. Tijekom cijelog dana će puhati slab do umjeren jugozapadni vjetar, a noć će također biti topla.

U srijedu slična vremenska prognoza - većinu dana sunčano, temperature do 28 stupnja, no u popodnevnim satima meteorolozi najavljuju manju količinu kiše uz moguću grmljavinu. 

Četvrtak će biti većinom sunčan, uz pokoji oblak, a dnevna temperatura zraka će se kretati od 15 do 27 stupnja. Bit će mirno, bez jačeg strujanja zraka, a noćna temperatura neće pasti ispod 20 sttupnja.

Za idući vikend meteorolozi su najavili vremensku prognozu idealnu za vikend na otvorenome - temperatura će se kretati od 17 u jutarnjim satima do 28 stupnja u popodnevnim satima, jedino je u subotu ujutro moguća naoblaka s grmljavinom. 

Komentari