vremenska prognoza

Idući tjedan u znaku promjenljivog vremena, evo što nas čeka

Objavljeno: 24.04.2022. 09:07

Zadnja izmjena: 24.04.2022. 09:07

Ovotjedni vikend obilježen je nešto višim temperaturama u odnosu na protekli tjedan pa će tako danas do kraja dana temperatura zraka doseći 18 stupnjeva. Ipak, kroz cijeli dan nas očekuje umjeren do jak jugozapadni vjetar te promjenljivo uz male količine kiše.

Prema podacima s Državnog hidrometeorološkog zavoda za statistiku, cijeli idući tjedan će vrijeme biti poprilično promjenljivo. Sutra će biti većinom oblačno uz tek pokoju zraku sunca, a dnevna temperatura će se kretati od 10 do 19 stupnjeva Celzijevih. Većinu dana će puhati slab do umjeren sjeverozapadni vjetar.

U utorak će se temperatura zraka kretati od 11 do najviše 15 stupnjeva. Ujutro će biti pretežno oblačno, a u popodnevnim se satima očekuje jača naoblaka i kiša. Također, popodne će puhati slab do umjeren istočni vjetar.

Srijeda će biti kišovita. Smirenje padalina se očekuje u večernjim satima, no cijeli dan će biti prohladno - temperatura će se kretati od 9 do najviše 12 stupnjeva Celzijevih. Isto tako, tijekom cijelog će dana puhati umjeren do jako sjeverac.

U četvrtak nas očekuje ponovno razvedravanje i sunčane zrake, ali i ponovni blagi rast temperature - najviša dnevna temperatura zraka iznosit će 17 stupnjeva Celzijevih. Većinu će dana puhati slab do umjeren sjeverni ili sjeveroistočni vjetar.

Idući vikend nastavit će u toplijem i vedrijem tonu - u petak će tijekom dana biti vedro i sunčano, a temperature će dostići 18 stupnjeva. U subotu će također biti toplo, a najviša dnevna temperatura bit će 20 stupnjeva, no većinu će dana biti oblačno uz blago razvedravanje. 

Komentari