doznajemo

Ovo će biti novi mega projekt nakon aglomeracije koja je stajala više od milijarde

'Trebaju nam velika sredstva koja nijedna lokalna samouprava niti bilo koji vodoisporučitelj nema. Aglomeracija je vrijedila oko milijardu kuna (132 milijuna eura), a ovo bi vrijedilo više'...
Objavljeno: 05.06.2023. 11:07

Zadnja izmjena: 05.06.2023. 12:29

Gostujući nedavno u našem eTV studiju, direktor Varkoma Bruno Ister rekao je kako smatra da bi, nakon projekta aglomeracije koji je vrijedna oko 132 milijuna eura, sljedeći veliki korak trebao biti obnova sustava cjevovoda koji bilježi gubitke od oko 40 posto. 

Kako je rekao, o tome se razmišlja i razgovara iako nema još točnog izračuna veličine projekta, a na pitanje o kojim je sredstvima riječ, on kaže kako taj projekt zasigurno skuplji od aglomeracije. Ističe kako neki dijelovi Hrvatske bilježe gubitke i do 85 posto, dok su gubici u sustavu Varkoma na oko 40 posto. Usporedivši i naše vodne sustave s onima u Portugalu, Ister je istaknuo kako smo u prednosti, no svakako smatra da je bolje na vrijeme spriječiti veće kvarove na cijevima.

- Trebaju nam velika sredstva koja nijedna lokalna samouprava niti bilo koji vodoisporučitelj nema. Aglomeracija je vrijedila oko milijardu kuna (132 milijuna eura), a ovo bi vrijedilo više. To su zahvati u samom centru grada. S aglomeracijom nismo ulazili u sami centar grada, a ovaj bi projekt zadirao u sve stare cijevi koje su najstarije u samom centru. Trebali bismo raskopati Kukuljevićevu, Korzo, Supilovu... To će trajati godinama, vidimo koliko se ljudi žale na aglomeraciju, zamislite sad ovo. To je ujedno i prilika za nova prometna rješenja - rekao je Ister.

 

Komentari