gdje se jeftino pije i jede?

ISTRAŽILI SMO Evo kakva vas ugostiteljska ponuda čeka na Adventu u Varaždinu i po kojoj cijeni

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 06.12.2017. 20:14

Zadnja izmjena: 06.12.2017. 22:20

Početak prosinca označio je početak Adventa. U gradu su se na različitim lokacijama pojavili brojni izlagači i štandovi i rijetko tko će odoljeti iskušenju da barem jednom tjedno prošeće okičenim gradom, popije kuhano vino i pojede kobasice.

Advent u Varaždin sa sobom nosi brojne koncerte, izložbe, glazbeno scenski program i ono najzanimljivije građanima- klizalište na Kapucinskom trgu. Danas smo malo prošetali gradom i obišli ''ferkventne'' lokacije te istražili što se od ugostiteljske ponude nudi građanima i po kojoj cijeni.

KORZO

Na Korzu je zapravo najveća ponuda što se ugostiteljske ponude tiče, a cijene kuhanog vina kojeg možete pronaći u gotovo svakoj '' kućici'' ne razlikuju se. 12 kuna stoji jedna šalica vina, a isto toliko ćete morati izdvojiti i za punč i ostale ''božićne'' napitke. Čini se kako je u ovo doba godine uvriježeno mišljenje da ljudi piju samo kuhano vino, pa je tako gemištu cijena skoro duplo niža - pet kuna. 

Što se hrane tiče, na Korzu postoji nekoliko štandova s hranom. Za kobasice u pivu ćete morati izdvojiti 20 kuna, za pileća krilca 28 kuna, a ako ćete primjerice jesti pečeni buncek sa zeljem, porcija će vas koštati također 28 kuna. U kućici s kolačima možete pak probati više vrste suhih kolača, austrijsku poslasticu germknedlu ćete platiti 15 kuna, dok ćete primjerice za pitu od jabuke ili čokolade izdvojiti 10 kuna. Fritule su pak 12 kuna što je tri kune jeftinije od fritula koje se nude u blizini Kapucinskog trga.

Uz naravno neizostavno štandove s božićnim ukrasima, tu je i vlakić za klince, a jedna vožnja stoji 10 kuna.

KAPUCINSKI TRG

Kao što smo već napomenuli, cijene kuhanog vina i punča se ne razlikuju, a i ugostiteljska ponuda je otprilike ista. Kobasice su kao i Korzu 20 kuna, hot dog stoji 15 kuna, a za kotolovinu ćete morati izdvojiti 30 kuna. 

Blizu Kapucinskog nalazi se kućica s fritulama i palačinkama i ako vam se jede nešto slatko, to će vas koštati 15 kuna.

STANČIĆEV TRG

Na Stančiću je od svih lokacija najmanja ugostiteljska ponuda - sendvič bar i burger house. Tamo između ostalog možete pojesti štrukle za 10 kuna i neizostavni hot dog za 15 kuna. Cijena kuhanog vina i ruma iste kao i na Korzu i na Kapucinskom - 12 kuna.

 

 

 

Komentari