pročitajte

Ivančica Pahor dolazi na prosvjed Varteksovih radnika: 'Moje srce je uz vas'

Objavljeno: 09.05.2024. 09:50

Zadnja izmjena: 09.05.2024. 10:23

Foto: Facebook/Arhiva

Ivančica Pahor, nekadašnja prva pratilja miss turizma svijeta, a danas uspješna poduzetnica i vlasnica najveće prozivodnje bižuterije u Hrvatskoj, sutra će ispred Varteksa u sklopu najavljenog velikog prosvjeda u 10 sati podržati radnike varaždinske tvrtke.

Naime, radnici Varteksa u štrajku su od ponedjeljka zbog neisplate plaća, a Ivančica Pahor putem društvenih mreža istaknula je kako podržava radnike Varteksa jer je i njezina majka dugo godina radila u toj tvrtki. Kako je napisala, 'ne može ostati po strani dok se ljudi bore za temeljno pravo na isplatu zarađene plaće'.

- Osjećam duboku povezanost s ovim problemom jer je i moja majka, kao dugogodišnja djelatnica Varteksa, svoje radne dane provela u toj tvrtki prije nego što je otišla u zasluženu mirovinu. Najgore od svega je što se radnik često podcjenjuje, iskorištava i suočava s nesigurnošću, što je suprotno osnovnim vrijednostima pravednosti i poštenja. Čak i kad postoje zakonske odredbe, poput članka 132. Kaznenog zakona koji jasno propisuje sankcije za neisplatu plaće, čini se da one nisu dovoljno provođene ili nisu dovoljno učinkovite. To se jasno vidi u situaciji s radnicima Varteksa, čiji štrajk ukazuje na duboke probleme u sustavu - napisala je. 

'Moje srce je uz vas'

Dodaje kako su ovakve situacije poput Varteksove jedan od razloga zašto je ušla u politiku jer to vidi kao način za unaprjeđenje uvjeta života građanina kao i način za sprječavanja iseljavanja.

- Radnice Varteksa, želim vam izraziti svoju potporu i solidarnost u ovim teškim trenucima. Moje srce je uz vas, jer vaša borba za pravdu i dostojanstvo odražava temeljne vrijednosti naše zajednice – poručila je Pahor.

 

Komentari