uspješna poduzetnica

Ivančica Pahor: 'Prije 17 godina otišla sam od zlostavljača i preljubnika s malim djetetom u rukama'

Objavljeno: 23.05.2024. 18:22

Zadnja izmjena: 23.05.2024. 18:22

Foto: Arhiva

Ivančica Pahor, uspješna poduzetnica rodom iz Martijanca, a od nedavno i političarka, putem društvenih mreža obratila se samohranim majkama i pružila im podršku ponukama vlastitim primjerom jer je i ona samohrana majka djevojčice.

Kako je napisala Pahor, smatra kako je potrebno javno prikazati koliko je teška borba oko neplaćanja alimentacije.

- Prije sedamnaest godina, otišla sam od zlostavljača i preljubnika bez ičega, s malim djetetom u rukama, u neizvjesnost. Borila sam se za golu egzistenciju, a otac mog djeteta nikada nije pitao za njega, niti mu je išta dao. Sedamnaest godina vodim pravnu bitku koja još nije gotova. Naš sustav često ne prepoznaje koliko su žene takvim činom emotivno i moralno povrijeđene, ne samo materijalno, te da su dovedene na rub egzistencije. Stoga ne čudi da mnoge trpe "zlostavljače". Ja sam imala sreće da imam majku plemenita i dobra srca koja me podržavala, ali što je s onima koje nemaju tu sreću? - kaže Ivančica Pahor. 

Poručila je svim samohranim majkama kako se zajedno mogu boriti za bolji sustav i dostojanstveni život te svoju objavu zaključila riječima: 'Vi ste heroji svakodnevnog života. S ljubavlju i podrškom, jedna od Vas'.

Komentari