Povodom obljetnice

Ivanu Rukljiću uručeno odlikovanje Red bana Jelačića

Objavljeno: 08.05.2021. 12:33

Zadnja izmjena: 08.05.2021. 12:34

Povodom 30. obljetnice osnivanja 104. brigade Hrvatske vojske danas je u Gradskoj vijećnici Grada Varaždina održana svečanost na kojoj je prvom ratnom zapovjedniku brigade, pukovniku Ivanu Rukljiću, uručeno odlikovanje.

Odlikovanje Red bana Jelačića je u ime predsjednika Republike Hrvatske uručio brigadni general Mladen Mikolčević u nazočnosti Dinka Tandare, pomoćnika ministra branitelja te članova Udruge 104. brigade.  U ime građana Varaždina, odlikovanom zapovjedniku obrane grada čestitao je gradonačelnik Grada Varaždina Ivan Čehok naglasivši veliki značaj varaždinske pobjede u Domovinskom ratu presudne za poslijeratni razvitak grada.

To je potvrdio i brigadni general Mladen Mikolčević u pozdravnom govoru podsjetivši da je zahvaljujući pobjedi u Varaždinu Hrvatska vojska došla do velikih količina naoružanja, sedam puta više nego je do tada imala. Odlikovanje Red bana Jelačića jedno je od najvećih odlikovanja u Republici Hrvatskoj koje može primiti vojnik, a dodjeljuje se za iznimno uspješno zapovijedanje postrojbama Oružanih snaga Republike Hrvatske, te za osobite vojne zasluge i za zasluge u njihovu ustroju.

Komentari