Nakon Knina i Vukovara...

Foto - Ivica Nerer, član 'PUMA', kreće početkom idućega tjedna biciklom u Bruxelles

Objavljeno: 12.04.2024. 11:14

Zadnja izmjena: 12.04.2024. 11:14

Foto: Boris Matijašec

Ivica Nerer, član Udruge i bivši pripadnik "PUMA" te još uvijek djelatna vojna osoba, pripadnik GOMBR-e kreće 15. travnja biciklom na 1.500 kilometara dalek put od Varaždina do Bruxellesa, čime će obilježiti 15. obljetnicu ulaska RH u punopravno članstvo NATO-a.

Putovanje Ivice Nerera trajat će deset dana, a 25. travnja trebao bi stići na svoje odredište pred sjedite NATO saveza u Bruxellesu. 

- Nakon Knina i Vukovara, ovo je prvi put da idem za Bruxelles. Želim na taj način obilježiti 15 godina Hrvatske u NATO savezu i 75 godina NATO saveza. Pripreme sam radio svakodnevno uz svoj posao kao djelatna vojna osoba i još sam dodatno trenirao. Zadovoljan sam sa pripremama, a što se tiče puta, bit će izazovan - istaknuo je Nerer nakon što su položili cvijeće i zapalili svijeće u spomen na poginule kolege u Domovinskom ratu, čemu je nazočio i varaždinski župan Anđelko Stričak.

Svakodnevno će prelaziti 250-300 km

Službeni datum ulaska RH u punopravno članstvo NATO saveza je 1. travnja, no zbog očekivanog snijega u Alpama te nemogućnosti prolaska biciklom tom dionicom, Nererovo putovanje kreće nešto kasnije. Po riječima, predsjednika Udruge PUMA Roberta Puje, Nerer će krenuti u ponedjeljak tijekom noći, prvih 3-4 dana će voziti između 250 i 300 kilometara, a jedan dan iskoristit će za odmor.

- U Bruxelles, u NATO savez dolazi 25. travnja, gdje će ga osim nas, bivših pripadnika brigade i djelatnika bojne PUMA dočekati i predstavnici ministarstava obrane, hrvatskih branitelja i vanjskih poslova, hrvatski veleposlanik i eurozastupnici - izjavio je Puja.

Komentari