Nakon što je župan Radimir Čačić na jučerašnoj sjednici Županijske skupštine rekao kako će pomoći ivanečkoj tvrtki Itas koja se našla u financijskim problemima ukoliko mu se izravno obrate direktor Ivkoma i gradonačelnik, medijima se priopćenjem obratio upravo Ivkom.

<< Čačić: ''Pomoći ću Itasu, ali nek mi dođu direktor Ivkoma i gradonačelnik''>>

Podsjetimo, račun Itasa najprije je blokirala banka zbog oko 48 tisuća kuna, a nakon toga i komunalno poduzeće Ivkom plin koje je obračunalo kamate od 2012. sve do ove godine, u iznosu od 418 tisuća kuna. Kako navode iz Ivkoma, nakon višekratnih dogovora, Ivkom - plin i Ivkom d.d povukli su blokade za neplaćene račune plina i za odvoz komunalnog otpada te poručuju županu da se u rješavanju problematike trebao uključiti prije dva tjedna, a ne sada kada je ''požar već ugašen''.

- Ono što nam je za sada poznato jest da se Itas i dalje nalazi u blokadi unatoč tome što su dvije IVKOM-ove tvrtke skinule ovrhu te da je u međuvremenu ovršen od strane novih ovršitelja, a sve to dovoljno govori o tome da problem ITAS-a nije bila toliko naglašavana ovrha IVKOM-a - poručuju iz tvrtke i dodaju kako IVKOM ne treba županovu pomoć, a još manje nema potrebe hodočastiti ''na poklonstvo''.

Komentari

19.02.2020. 11:30h Zadnja izmjena: 19.02.2020. 12:07