sastanak u vijećnici

Zakupci na tržnici: Grad nam pomaže, isto tražimo od Županije

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 15.01.2021. 12:08

Zadnja izmjena: 15.01.2021. 13:54

Zakupci poslovnih prostora na varaždinskoj tržnici zatražit će od županije da se poput grada uključi u sufinanciranje zakupnina – zaključak je to radnog sastanka održanog u petak u Gradskoj vijećnici.

Gradonačelnik Grada Varaždina Ivan Čehok, Mario Lešina, predsjednik Povjerenstva za praćenje stanja u gospodarstvu i Predrag Ciglar, direktor tržnice razgovarali su s predstavnicama zakupaca Biljanom Rak i Mirjanom Ciglar.

- Utvrđeno je da su Grad Varaždin i tržnica učinili sve što je u njihovoj moći da se maksimalno pomogne i izađe u susret zakupcima. Grad je već izdvojio 100 tisuća kuna, a tržnica je smanjila zakupnine 30 posto za tri mjeseca. U 2019. godini tržnica je subvencionirala zakup zakupcima na gradskoj tržnici u iznosu većem od 200 tisuća kuna. Na tom sastanku utvrđeno je također da županija do sada nikada nije pomagala ni tržnicu ni zakupce. Zakupci će sakupiti potpise i organizirano se preko tržnice obratiti županiji da se uključi u rješavanje tog problema - zaključeno je na sastanku. 

 

Komentari