vajdini stipendisti

Iz škole na posao: Mladi mesari iz Međimurja i Varaždina zaposlili se u Mesnoj industriji Vajda

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 06.07.2022. 11:21

Zadnja izmjena: 06.07.2022. 11:21

Nakon završenog srednjoškolskog obrazovanja i položenog majstorskog ispita, petero mladih mesara već je s prvim danima srpnja potpisalo ugovore o radu u Mesnoj industriji Vajda.

Bivši učenici Srednje škole Prelog i Srednje strukovne škole Varaždin protekle su tri godine bili Vajdini stipendisti, a sad će kao kvalificirani mesari svoje znanje i vještine nastaviti unaprjeđivati u proizvodnim pogonima jedne od najuspješnijih domaćih mesoprerađivačkih tvrtki i za to primati konkurentnu plaću.

U posljednje tri godine Vajda je za program stipendiranja učenika koji se školuju za mesare izdvojila više od pola milijuna kuna. Učenike stipendiraju s 1.000 kuna mjesečno, a uz to im nude i brojne druge pogodnosti kao što su besplatni udžbenici te plaćen rad na praksi i troškovi prijevoza, kao i siguran posao nakon završetka školovanja sa stimulativnim primanjima.

- Ovim projektom, u koji smo zadnje tri godine uložili preko 550 tisuća kuna, želimo dati svoj doprinos zajednici, potaknuti mlade da se obrazuju za zanimanje koje je traženo te steknu vještine koje će im omogućiti da iz škole odmah budu uključeni u tržište rada. Vajda im nakon potpore tijekom školovanja širom otvara svoja vrata i u drugoj fazi njihova života, prihvaćajući ih kao vrijedan kadar za kojeg uvijek ima mjesta u našoj tvornici i pogonima. Veseli me kad vidim da su naši stipendisti postali naši zaposlenici, jer je to konkretan pokazatelj sinergije koju Vajda i mlade generacije postižu kad je u pitanju bolja kvaliteta života u Međimurju-  rekao je Vilim Simon, predsjednik Uprave Vajde.

Komentari