izdao hzjz

Izdane nove preporuke za kupanje u moru i bazenima

Objavljeno: 14.05.2020. 14:22

Zadnja izmjena: 14.05.2020. 14:29

Ususret sezoni otvaranju bazena te sve ugodnijim temperaturama mora koje će uskoro biti povoljne za kupanje, Hrvatski zavod za javno zdravstvo danas je izdao preporuke kako bi se spriječilo širenje koronavirusa.

Kao i za sve, najvažnije je održavanje higijene i distance, a svi podaci moraju biti postavljeni na vidljivo mjesto. Između ostalih preporuka,  koncesionar je dužan osigurati osobu koja može nadzirati propisane mjere te dezinficirati ležaljke nekoliko puta dnevno, a obavezno nakon što određeni gost više ne koristi ležaljku. Moraju voditi računa i o razmaku među ljudima. Što se tiče morskih i slatkovodnih kupališta maksimalan broj osoba je 15 na sto kvadratnih metara. Također i u samom moru ili vodi, potrebno je držanje razmaka od propisanih metar i pol.

Što se tiče kupališta na bazenima i vodenih parkova, vrijede ista pravila što se tiče distance od metar i pol, te 15 osoba na sto kvadrata neto površine, uključujući i bazene. Sami kupači, prije ulaska u bazen obavezno se moraju otuširati i proći kroz predbazen gdje će oprati noge u hiperkloriranoj void koja sadrži i dezinfekcijsko sredstvo. Maksimalan broj osoba u bazenu mora osiguravati razmak od 1.5 metra između korisnika, a ukoliko je riječ o bazenu u kojem je pojačana aktivnost, tada bi se broj osoba trebao smanjiti

Detaljnije pročitajte ovdje.

Komentari