etv studio

Uskoro započinje izgradnja pročistača? Ovo je danas rekao direktor Varkoma

Objavljeno: 07.04.2022. 13:52

Foto: ilustracija

U današnjem eTV Studiju direktor Varkoma Bruno Ister rekao je kako se danas održava sastanak Povjerenstva o odlučivanju i prihvaćanju ponude za izvoditelja radova na pročistaču otpadnih komunalnih voda u sklopu Aglomeracije Varaždin.

Podsjetimo, projekt "Sustav odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda aglomeracije Varaždin" je višegodišnji projekt koji se provodi na području 11 jedinica lokalne samouprave Varaždinske županije, a izvođač radova na navedenom pročistaču trebao bi također biti izabran danas.

- Danas bi se trebala donijeti odluka te bi trebao biti izabran izvođač. Ako je sve u redu, ako su dostavljeni svi dokumenti, a radili smo na tome i pripremili smo se za to, tako da bi danas to trebalo formalizirati. Nakon tog koraka ide potpisivanje ugovora. 

'Uskoro bi mogli krenuti radovi na pročistaču'

Ugovor o izvođenju radova na pročistaču mogao bi, kako je najavio Ister, biti potpisan već krajem idućeg tjedna, nakon čega bi trebali krenuti pripremni radovi.

- Građevinske dozvole, njih četiri, su u završnoj fazi i mi možemo praktički sklopiti ugovor, ako sve bude u redu, već do Uskrsa što je vrlo značajna stvar. Tada možemo krenuti s pripremama, pripremnim radovima na gradilištu. Okvirni rok je dvije godine te se nadamo da ga nećemo premašiti. Ako ga i premašimo, nadam se da to neće biti značajno povećanje roka. 

 

Komentari