VRIJEDNE SLIKE

Izložbeni prostor Zbirka Malagorski od sutra je otvoren za posjetitelje, evo detalja

Objavljeno: 27.05.2021. 13:03

Zadnja izmjena: 27.05.2021. 13:03

Izložbeni prostor Zbirka Malagorski, koji se nalazi u bivšem prostoru knjižnice u zgradi varaždinskog kazališta od sutra će biti otvoren za posjete građana.

Gradonačelnik Grada Varaždina Ivan Čehok pozvao je sve građane da slobodno razgledaju vrijedne slike koje je godinama sakupljao varaždinski kolekcionar Vladimir Malagorski, a koje se sada nalaze u primjerenom prostoru. Gradonačelnik je objavio da će izložbeni prostor Zbirka Malagorski biti otvoren svakog dana od 10 do 13 sati te utorkom od 16 do 18 sati.

- Zbog velikog zanimanja javnosti, ne samo kulturne i slikarske javnosti već i običnih građana, mi smo odlučili da se ova zbirka otvori. Naši građani imat će priliku i prije nego što se cijeli prostor rekonstruira vidjeti vrijedna djela. Tu neće biti većih rekonstrukcija, moramo samo oličiti i malo popraviti. Za zbirku u smislu eksponata brinut će muzej, a kazalište će brinuti o ovom prostoru. Na zadovoljstvo građana otvaramo ovaj prostor u kojem se nalaze vrlo vrijedna djela. – rekao je gradonačelnik Čehok najavivši da će izložbeni prostor biti u potpunosti uređen za šest mjeseci.

Sada je izloženo tek tridesetak vrijednih umjetničkih djela dvanaestorice autora. U cijeloj zbirci Malagorski se nalazi 1 500 djela 130 autora različitih stilova. Izložena djela pružaju tek mali uvid i presjek svih stilova i djela koja se u njoj nalaze.

Komentari