Natjecanje Monde Selection

Iznova potvrđena vrhunska kvaliteta „Varaždinskog bučinog ulja“ na svjetskoj razini

Objava Turističke zajednice Varaždinske županije

Objavljeno: 27.04.2021. 09:24

Zadnja izmjena: 27.04.2021. 09:24

Varaždinsko bučino ulje, prvo takvo zaštićeno ulje u Hrvatskoj, ponovno je potvrdilo svoju svjetsku vrijednost i kvalitetu. Na prestižnom, 60. po redu svjetskom natjecanju u kvaliteti prehrambenih proizvoda Monde Selection u Bruxellesu je Varaždinsko bučino ulje osvojilo čak tri zlatne medalje za kvalitetu! 

Zlata su osvojili OPG Kolenko iz Nedeljanca, OPG Kurtek iz Šemovca i OPG Vidaček iz Seljanca. Za svoje proizvode dobili su niz pohvala od članova Ocjenjivačke komisije koju čine vrhunski stručnjaci - kuhari s Michelinovim zvjezdicama, članovi francuske kulinarske akademije "Académie culinaire de France", članovi Euro-Toque zajednice kuhara i drugih prestižnih organizacija.  

"Izrazito ukusno bučino ulje", "suptilnog mirisa prženih bučinih sjemenki", "jedinstveno ulje" koje je "savršen dodatak salati od svježeg matovilca ili juhi od bundeve", a ujedno je "proizvod velike zdravstvene dobiti" - komplimenti su koje su svjetski stručnjaci udijelili Varaždinskom bučinom ulju. Pritom su posebno pohvalili "atraktivnu neprozirnu bocu posebno dizajniranu za zaštitu ulja od štetnog utjecaja svjetla".  

 

Komentari