priopćenje za medije

Direktorica VIS-a : Nema pogodavanja javnim osobama i ne želimo da ovo postane stvar politike

Objavljeno: 02.02.2022. 12:58

Zadnja izmjena: 02.02.2022. 12:59

Nakon što se na sjednici Gradskog vijeća u raspravi oko donošenja UPU-a Vis konfekcije postavilo pitanje potencijalnog sukoba interesa i povezivanje vijećnika Hrvoja Petrića iz Budimo grad s VIS konfekcijom, danas se priopćenjem za medije oglasila i direktorica VIS konfekcije Milica Čegnić.

  • ''Poslovno stambena zona predložena još 2008'': Prilikom donošenja GUPa 2008. godine već je tada na cijelom prostoru nekadašnjeg VISa predložena mješovito-poslovno-stambena zona, na što smo stavili određene primjedbe koje nisu usvojen. Od 2007. godine u proizvodnim halama nema proizvodnje i zato smo već 2007. godine željeli da se za naš dio nekretnine koji pripada VIS Konfekciji Varaždin d.d. dozvoli izgradnja stambenih objekata s pripadajućim poslovnim prostorima- stoji u priopćenju.

  • ''Želimo da se zemljište stavi u svrhu'': Izradu UPUa VIS Konfekcije Varaždin d.d. financira u cjelosti naše dioničko društvo. Jedini razlog za pokretanje inicijative je što nekretnine sve više propadaju i, želimo da se zemljište stavi u svrhu koja je predviđena GUPom iz 2008. godine. Zatim da se uklopimo u postojeće stambeno naselje koje je već nastalo oko našeg pogona - napisala je direktorica VIS-a.

  • ''Ne opterećujemo se stranačkom pripadnošću'': S obzirom na djelatnost kojom se bavimo i izvoznu orijentaciju, poznato je kakve sve probleme imaju društva koja se bave istom djelatnošću. Sve probleme koje smo imali uvijek smo rješavali unutar društva s menađmentom od kojih većina nisu dioničari društva, kao s radničkim vijećem i sindikalnom podružnicom VIS Konfekcija d.d. Svi ti ljudi su članovi ili simpatizeri različitih političkih stranaka. U VIS Konfekciji nikad se nismo time opterečivali, jer jedini cilj nam je bilo zadržati punu zaposlenost naših pogona - piše direktorica VIS-a.

  • ''Nema nikakvog pogodovanja'': Kako stoji u priopćenju, izradom UPUa i realizacijom istog osigurat će se još bolja financijska stabilnost društva i omogućiti daljnja investicijska ulaganja u druge pogone. - Dakle nema nikakvog pogodovanja bilo kojoj javnoj osobi - zaključuje Čengić.

  • ''To nije stvar politike'': Ne želim da donošenje UPUa VIS Konfekcija u bilo kojem dijelu bude stvar politike, jer to nije. Radi se o društvu koje je u privatnom vlasništvu 131 dioničara od kojih je 7 većih dioničara. Donošenje UPUa financirano je od strane društva te je na taj način društvo pomoglo gradu u realizaciji jednog novog stambenog kompleksa - zaključuje direktorica.

 

Komentari