zaraženo meso i u hrvatskoj

Je li se i u našoj županiji jeo kebab od zaraženog mesa iz Poljske?

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 21.02.2019. 12:30

Zadnja izmjena: 21.02.2019. 12:39

Prema pisanju Jutarnjeg, sanitarna inspekcija Ministarstva zdravstva objavila je kako je kebab iz Slovenije, od zaraženog mesa iz Poljske u kojemu su pronađene bakterije Escherichia coli i salmonela, distribuiran u 57 ugostiteljskih objekata u Hrvatskoj.

Ipak, inspekcija nije detaljno odgovorila na pitanje na kojim je točno lokacijama kebab prodavan. - Inspekcijski nadzor obavljen je dosad u 26 objekata, od čega je 17 s distribucijske liste. Rezultati inspekcijskih nadzora ukazivali su da je slovenski dobavljač obavijestio kupce, da je počeo postupak povlačenja i da su nadzirani ugostiteljski objekti odmah nakon primanja obavijesti proizvod povukli s tržišta.- napisali su u odgovor Jutarnjem listu.

Ministar zdravstva Milan Kujundžić izjavio je kako nema opasnosti za one koji su ga konzumirali s obzirom da se radi o mesu koje se prethodno mora termički obraditi.- Ako je netko konzumirao takvo meso, koje se termički obrađuje, nema opasnosti. Ako se pojeo kebab u kojem je bila escherichia coli i salmonela, opasnosti više nema nakon termičke obrade, no to ni u kom slučaju ne znači da ne trebamo bolje kontrolirati proizvode da nam se takve stvari ne događaju -  rekao je Kujundžić novinarima uoči sjednice Vlade, a prenio Jutarnji.

 

 

 

 

Komentari