novi podaci

Jedna novozaražena osoba u našoj županiji, svi oboljeli liječe se kod kuće

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 15.07.2020. 13:56

Zadnja izmjena: 15.07.2020. 13:59

U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji zabilježen je novi slučaj zaraze koronavirusom. Riječ je o ženskoj osobi srednjih godina s blažom kliničkom slikom, bliski kontakt je prethodno zaražene osobe i posljednjih dana je bila pod mjerom samoizolacije.

Ukupno sada i dalje imamo pet aktivnih slučaja zaraze koronavirusom na području Varaždinske županije, jer je u međuvremenu i jedna osoba izliječena. Sve zaražene osobe nalaze se izolirane kod kuće i pod aktivnim zdravstvenim nadzorom infektologa tako da trenutno nemamo nikoga na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Varaždin.

Pod mjerom obavezne samoizolacije na području Varaždinske županije trenutno se nalazi 25 osoba. Sveukupno od početka pojave koronavirusa u našoj županiji evidentirane su 53 zaražene osobe i dodatno još 10 osoba statistički zbog prijavljenog mjesta prebivališta.

„Zavod za javno zdravstvo Varaždinske županije nam već od 30. ožujka kontinuirano omogućuje da brzo dođemo do rezultata analiza uzetih briseva. Samo jučer su istestirane 83 osobe, a tijekom srpnja njih 954.  Dakle, na svakih 159 testiranih imamo jednog zaraženog, odnosno 0,6% u ukupno broju. Općenito, u odnosu na većinu drugih županija imamo puno bolju epidemiološku situaciju, a ono na što redovito skrećemo pozornost je i dalje važnost individualne odgovornosti u poštivanju važećih preporuka za smanjiivanje rizika širenja zaraze.“, rekao je načelnik Stožera civilne zaštite Varaždinske županije Robert Vugrin.

 

Komentari