javni poziv investitorima

Jenkač: Uz nekadašnji Levi's uložit ćemo 100 milijuna kuna

Prodaje se, kako smo već pisali, proizvodno poslovni kompleks nekadašnje tvornice Levi's u Novom Marofu koji se prostire na ukupno 32,5 tisuće kvadrata, od čega jednu trećinu zauzimju objekti proizvodne hale, distributivnog centra i skladišta, te restorana i jedne pomoćne zgrade...
Objavljeno: 27.11.2019. 10:27

Zadnja izmjena: 27.11.2019. 10:39

Foto: Arhiva

Prodaje se, kako smo već pisali, proizvodno poslovni kompleks nekadašnje tvornice Levi's u Novom Marofu koji se prostire na ukupno 32,5 tisuće kvadrata, od čega jednu trećinu zauzimaju objekti proizvodne hale, distributivnog centra i skladišta, te restorana i jedne pomoćne zgrade.

>>Varteks prodaje veći dio kompleksa - predviđa se trgovački centar i stambene zgrade

S obzirom da se nekretnina nalazi neposredno uz prostor na kojem će se sljedećih godina izgraditi sportski park s devet sportskih igrališta, pet dvorana, bazenom i restoranom, Gradu Novom Marofu osobito je stalo do ponovne aktivacije toga prostora koji već godinama stoji prazan i propada. Gradonačelnik Siniša Jenkač upoznat je s namjerama vlasnika, te je i sam, kako nam otkriva, angažiran na pronalaženju kupca koji bi prostor nekadašnjeg Levi'sa mogao oplemeniti.

>>PROJEKT STOLJEĆA Jenkač za 100 milijuna kuna mijenja vizuru grada

- Ovim putem bih i javno želio pozvati investitore na ulaganje u ovaj dio gradskog prostora, koji je izuzetno atraktivan i koji će u budućnosti zaokruživati kompleks gradske jezgre koja će se sastojati od sportskog parka i gradskog trga koji će se oblikovati između budućeg parka i sadašnjeg Kulturnog centra. U sljedećih deset godina u taj prostor uložit ćemo oko 100 milijuna kuna – rekao je Jenkač za naš portal.

Dio budućeg sportskog parka

Val doseljavanja

Podsjetimo, nekretnina koju Varteks prodaje, nalazi se neposredno uz izlaz na autocestu (3,5 km), te sadrži priključke struje, vode i plina. Poradi dužeg nekorištenja, prostoru je potrebno generalno čišćenje sa sortiranjem i odvozom otpada. Potrebno je ispitati hidrantsku mrežu, a zahvati na građevinama ovise o njihovoj budućoj funkciji. U najboljem stanju su distributivni centar i skladište. Projekt koji je pokrenuo gradonačelnik Jenkač trajat će deset godina, odnosno odvijat će se u fazama. Do 2030. godine grad će tako dobiti sasvim novu vizuru, a ukupna vrijednost investicije iznosit će oko sto milijuna kuna, zbog čega će se koristiti različiti izvori financiranja. Cilj gradske vlasti vrlo je ambiciozan, međutim s obzirom da se u neposrednoj blizini nalaze dom zdravlja, srednja i osnovna škola te dječji vrtić, gradska vlast smatra da će na taj način potaknuti val doseljavanja i Novi Marof pozicionirati kao drugu najvažniju urbanu sredinu nakon grada Varaždina.

Komentari