vremenska prognoza

Jesen je kalendarski sve bliže - evo kakvo vrijeme nam donosi nadolazeći tjedan

Objavljeno: 11.09.2022. 10:16

Zadnja izmjena: 11.09.2022. 10:16

Sve smo bliže kalendarskoj jeseni, što potvrđuje i vremenska prognoza proteklog tjedna - "slabije" sunce, oblaci, kiša i niže temperature, a slično nas vrijeme očekuje i u nadolazećem tjednu.

Danas će do kraja dana najviša dnevna temperatura iznositi 21 stupanj Celzijev, a bit će sunčano uz blagu mjestimičnu naoblaku. Sutra će se razvedriti te će većinom dana biti sunčano, a najviša dnevna temperatura zraka dostići će 22 stupnja. U drugoj polovici dana puhat će slab do umjeren sjeverac te istočni vjetar.

U utorak nas čeka ponovna naoblaka - tijekom cijelog dana bit će prisutni oblaci uz tek pokoju zraku sunca, no unatoč tome bit će za par stupnja toplije nego prethodnog dana. Tako će temperatura narasti do ugodnih 25 stupnja.

Srijeda će nas ponovno iznenaditi višim temperaturama koje će dostići čak 29 stupnja u drugoj polovici dana. Ipak, tijekom cijelog dana izmjenjivat će se sunce i oblaci te će puhati slab do umjeren jugozapadnjak. Četvrtak donosi ponovnu promjenu vremena uz nevrijeme i grmljavinu u prijepodnevnim satima zbog kojeg će se temperatura sniziti na 27 stupnja. U nastavku dana bit će oblačno uz blago razvredravanje, a umjeren do jak zapadni vjetar.

Sljedeći vikend donosi nam sličnu vremensku prognozu kakva je bila i tijekom aktualnog vikenda - u petak u prijepodnevnim satima nevrijeme uz moguću grmljavinu, kao i umjerene do velike količine kiše. Ponovn razvedravanje meteorolozi najavljuju već u subotu, no temperature će rasti do maksimalno 19 stupnjeva Celzijevih.

Komentari