nove informacije

Još jedna zaražena osoba na području Varaždinske županije

U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji zabilježen je novi slučaj zaraze koronavirusom.

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 10.07.2020. 13:11

Zadnja izmjena: 10.07.2020. 13:11

U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji zabilježen je novi slučaj zaraze koronavirusom. Riječ je o muškoj osobi srednjih godina s blažom kliničkom slikom, bliski kontakt je prethodno zaražene osobe i posljednjih dana je bila pod mjerom samoizolacije.

Ukupno je ovo peti aktivni slučaj zaraze koronavirusom na području Varaždinske županije. Sve zaražene osobe nalaze se izolirane kod kuće i pod aktivnim zdravstvenim nadzorom infektologa tako da trenutno nitko nije na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Varaždin. Pod mjerom obavezne samoizolacije na području Varaždinske županije trenutno se nalazi 37 osoba. Sveukupno od početka pojave koronavirusa u našoj županiji evidentirane su 52 zaražene osobe i dodatno još 8 osoba statistički zbog prijavljenog mjesta prebivališta.

- Ovim putem želimo samo još jednom podsjetiti sve građanke i građane Varaždinske županije da se upravo pridržavanjem preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo smanjuje razina rizika nekontroliranog širenja zaraze. Sve upute i preporuke su uvijek dostupne na njihovim službenim stranicama te se redovito aktualiziraju i prilagođavaju aktualnoj epidemiološkoj situaciji - rekao je načelnik Stožera civilne zaštite Varaždinske županije Robert Vugrin.

 

Komentari