nema promjena

Još uvijek ništa od ukidanja covid potvrda u Hrvatskoj

Prema najavama premijera Andreja Plenkovića, od ukidanja covid potvrda u Hrvatskoj zasad neće biti ništa...
Objavljeno: 21.01.2022. 09:04

Zadnja izmjena: 21.01.2022. 09:09

Prema najavama premijera Andreja Plenkovića, od ukidanja covid potvrda u Hrvatskoj zasad neće biti ništa, prenosi Index. Prema njegovim riječima, njihovo ukidanje razmatraju uglavnom zemlje s puno većim obuhvatom cijepljenih građana nego što je kod nas. 

Dodao je kako nisu svi primjeri jednako primjenjivi u različitim okolnostima pa za sada nema nikakvih promjena što se tiče primjene covid-potvrda u Hrvatskoj.

- U ovom trenutku nema nikakvih promjena glede politika u vezi s covid-potvrdama. Primjeri iz drugih zemalja mogu biti korisni, ali su situacije bitno različite - tu raspravu vode mahom zemlje gdje je procijepljenost stanovništva puno veća nego naša", rekao je Plenković.

Upitan hoće li do popuštanja mjera ako bi se omikron nastavio širiti, odgovorio je kako je i sam rekao kako se čini da je taj soj blaži, a ako je to tako, to je dobro. 

"Kakva će biti daljnja situacija, moramo dati još neko vrijeme liječnicima da vide. Ne može se politički kazati da je negdje možda situacija bolja pa ćemo sutra drugačije. To ne ide tako", rekao je Plenković.

Komentari