korona kriza

Kada će doći do otvaranja noćnih klubova? Evo što poručuju iz HZJZ-a

Objavljeno: 08.09.2021. 08:53

Zadnja izmjena: 08.09.2021. 08:53

Kako je za RTL Direkt izjavila Dijana Mayer iz Zavoda za javno zdravstvo, tek kada se cijepi dovoljno mladih moglo bi doći do otvaranja noćnih klubova.

Noćnim i disco klubovima i barovima iz tzv. kategorije "barovi" dopušten je rad do zore, ali samo na otvorenim prostorima i uz EU digitalnu COVID potvrdu. Ipak, postoji jedan zamka - noćni klubovi koji rade na otvorenom iza ponoći mogu raditi isključivo ukoliko se nalaze izvan naseljenog područja, a takvih je klubova po procijeni Nacionalne udruge ugostitelja jedva pet.

- Teško je kontrolirati, to je gotovo nemoguće kontrolirati, mladi odlaze u klubove da bi se družili i zabavljali, o nošenju maske i držanju razmaka besmisleno je govoriti - objašnjava Dijana Mayer, epidemiologinja HZZJZ-a.

Do sada je u Hrvatskoj cijepljeno samo 20 tisuća mladih i s obzirom na taj podatak Dijana Mayer kaže da smo daleko od plesa u noćnim klubovima.

- Bila bih najsretnija da imamo 80 posto stanovništva procijepljeno, onda bi vam sa sigurnošću mogla reći datum, a ovako ne vidim da bi to moglo biti skoro - pojasnila je Mayer.

 

 

 

Komentari