Saborski zastupnik nacionalnih manjina Veljko Kajtazi sazvao je u Hrvatskom saboru konferenciju za medije te rekao kako se romska zajednica protivi uvođenju opcije vaučera/bonova za hranu umjesto zajamčene minimalne naknade propisane Zakonom o socijalnoj skrbi.

Podsjetimo, nakon što je Međimurska županija već krenula s tom inicijativom, na sjednici Županijske skupštine župan Radimir Čačić rekao je kako se i u Varaždinskoj županiji razmatra ta opcija.  

Kajzati je priopćenje za medije objavio i javno na Facebook stranici, a između ostalog napisao je da je ova inicijativa usmjerena protiv dobrobiti romske zajednice te kako smatra da je ona ''dio predizborne kampanje za predstojeće europske izbore''. - Na se ovaj način određeni lokalni političari - zasada iz Međimurske i Varaždinske županije, nastoje dodvoriti većinskom stanovništvu s obećanjima kako će naštetiti, ne samo Romima, nego i svim ostalim građanima koji ovise o zajamčenoj minimalnoj naknadi - napisao je Kajtazi i dodao kako zbog postupka nekih pojedinca koji kockaju ne može ispaštati cijeli romska zajednica i svi socijalno ugroženi građani. 

Prema njegovim riječima, ono o čemu bi se trebalo razmišljati jest integracija na tržište rada jer je, kako kaže Kajtazi, 60.000 radnih mjesta predviđeno za strance, a 0 za pripadnike romske zajednice. - Romsku zajednicu u velikom postotku sačinjava mlada i radno sposobna populacija, a svaki Rom koji prima socijalnu naknadu predstavlja višestruki gubitak za našu državu i za našu zajednicu - napisao je Kajzati na Facebooku. 

 

Ključne riječi: kajtazi, vaučeri,

Komentari

14.02.2019. 09:03h Zadnja izmjena: 14.02.2019. 09:06