javna objava cijena

Kako će završiti saga oko korekcija cijena u trgovinama? Samo dva lanca pristala slati cijene...

Među cijenama koje bi građani ubuduće mogli javno pratiti su riža, brašno, više vrsta kruha, tjestenina, više vrsta svježeg mesa, namazi, zamrznuta i konzervirana riba,....
Objavljeno: 17.01.2023. 08:35

Zadnja izmjena: 17.01.2023. 08:35

Ministarstvo gospodarstva dalo je deset najvećih trgovačkih lanaca novi rok u utorak do devet sati za odgovor jesu li im spremni dostaviti cijene 80 proizvoda za javnu objavu, prenosi Jutarnji. 

Savjetnik ministra gospodarstva Jurica Lovrinčević kazao je da su za sada jedino Konzum i KTC potvrdili da će sudjelovati u redovnoj objavi cijena 80 proizvoda, tzv. bijeloj listi, dok su ostali trgovci zatražili dodatna pojašnjenja oko metodologije i konkretnih proizvoda s liste s obzirom na to da postoji velik broj proizvoda i različitih cijena unutar istih artikala. Savjetnik Jurica Lovrinčević tvrdi da svrha objave liste 80 proizvoda nije kažnjavanje trgovaca.

"Je li vama u redu da etički odgovorna kompanija ne daje takve podatke, da ne da račun hrvatskim građanima. Sami će sebe kazniti ako ne budu na bijeloj listi", kaže.

Među cijenama koje bi građani ubuduće mogli javno pratiti su riža, brašno, više vrsta kruha, tjestenina, više vrsta svježeg mesa, namazi, zamrznuta i konzervirana riba, više vrsta mlijeka i mliječnih proizvoda, jaja, maslac i margarin, ulje, više vrsta voća i povrća, šećer, sol, dječja hrana, napici. Podaci bi trebali biti dostupni za 2022. godinu te se zatim redovito objavljivati svaka dva tjedna u 2023.

Komentari