pitanje

eTV - Može li ovaj potez učiniti da priča o kamenolomu u Siljevcu postane prošlost?

Objavljeno: 13.11.2022. 08:57

Zadnja izmjena: 13.11.2022. 09:02

Foto: Arhiva

„Ako Krapinsko-zagorska županije ne izglasa prostorni plan koji predviđa kamenolom, spasit će se cijeli taj kraj od ekološkog uništenja.“

Ustvrdio je to ovih dana saborski zastupnik HDZ-a Damir Habijan, naglašavajući da je time „na potezu SDP“. Habijan je iznio i kronologiju slučaja, dodajući da je HDZ iskoristio svoje mehanizme preko Ministarstva gospodarstva koje je u srpnju ove godine kamenolomu naložilo da izradi ocjenu utjecaja na okoliš (rezultati se očekuju u svibnju). On je kategorički protiv kamenolama i tvrdi da župan Željko Kolar izbjegava odgovor na ovo pitanje, budući da se u izmjene prostornog plana i išlo zbog toga da se osigura eskploatacija mineralnih sirovina. Milorad Batinić je, također kaže, imao priliku sve spriječiti 2019. kao član Odbora za zaštitu okoliša.

- Općina Budinšćica (HDZ) je donijela prostorni plan u kojem je predvidjela kamenolom, međutim potrebno je i da Krapinsko-zagorska županija donese svoj plan, uskladi ga i time osigura prostor za kamenolom (većinu ondje ima SDP i župan je SDP). Prema tome, ako oni to ne izglasaju onda do otvaranja kamenoloma neće doći. Na potezu je SDP.

 

Komentari