''ljubav se ne kupuje''

Kamioni Čistoće oslikani plakatima koji pozivaju na udomljavanje kretat će se po županiji

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 27.03.2019. 11:07

Zadnja izmjena: 27.03.2019. 11:09

Kamioni Čistoće oslikani plakatima koji pozivaju na udomljavanje kretat će se po Varaždinskoj županiji. Dio je to kampanje „Ljubav se ne kupuje” koja za cilj ima promociju udomljavanja životinja umjesto njihove kupnje.

Kampanji se tako pridružila tvrtka Čistoća d.o.o. – Varaždin koja je samoinicijativno predložila da se njezini kamioni oslikaju vizualima kampanje. 
Osim što su odlučili podržati ovu kampanju, iz Čistoće poručuju kako djelatnici tvrtke u skladu s idejom o suživotu sa životinjama, što se može vidjeti kroz njihov „sasvim običan dan na poslu” u kojemu ih dočekaju tri pseća i 20-ak mačjih prijatelja o kojima skrbe u krugu tvrtke.

- Neke mačke same pronađu put do naše tvrtke dok neke radnici pokupe na terenu u veoma lošem stanju. Nakon zdravstvenog tretmana, oporavka i sterilizacije pokušavamo im pronaći ''zauvijek dom'', dok ga neke od mačaka već imaju – kod nas. Izravnom promocijom slogana ‘Udomi, ne kupuj’ želimo pomoći napuštenim životinjama i pokazati da se svi zajedno trebamo uključiti kako bi sva skloništa bila prazna”, rekla je Jelena Vadla, suradnik za zaštitu okoliša iz Čistoće.

Prošle godine Grad Varaždin pridružio se lokalnim zajednicama koje su propisale trajnu sterilizaciju kao način kontrole razmnožavanja pasa i mačaka, a pratili su ga i mnogi gradovi i općine Varaždinske županije, što je pozitivan primjer za sve one koji to još nisu napravili. Varaždin je najavio i subvencioniranje kastracija i promociju udomljavanja kako bi olakšao rad skloništa i smanjio ljudsku neodgovornost zbog koje pate životinje.
 

Komentari