strateški projekt

eTV - Istječe građevinska dozvola za Kampus FOI-ja, a ovo su mogući scenariji

Objavljeno: 18.02.2024. 09:48

Zadnja izmjena: 18.02.2024. 09:48

Foto: FOI

U nedavnom gostovanju u našoj emisiji, dekanica prof. dr. Marina Klačmer Čalopa rekla je kako je Kampus FOI-ja bio proglašen i nacionalnim prioritetom i strateškim projektom, ali je izvor financiranja istog i dalje nepoznat, a ove godine istječe građevinska dozvola.

Župan Anđelko Stričak na tu temu nedavno je u našoj emisiji rekao kako zajedno s rektorom Sveučilišta u Zagrebu, dekanicom FOI-a i resornim ministrom traži rješenje da se ta investicija pokrene.

- Kad smo potpisivali razvojni sporazum Sjever, ja sam inzistirao da se iz toga izbaci onaj nesretni hotel u Varaždinskim Toplicama za kojeg nije postojalo ništa, osim sličica iz Štromarovog mandata, a da se ubaci Kampus FOI-ja. Prije nekih mjesec dana sam razgovarao s rektorom Zagrebačkog sveučilišta oko te investicije, a nedavno i s dekanicom FOI-ja i s resornim ministrom. Tražimo način da se ta investicija 'zavrti'. Ona je moguća, ali da li će se graditi kako je predviđeno ili mijenjati, o tome ne mogu govoriti. Na Fakultetu i Sveučilištu je da zauzmu svoj stav i da vide što od tog projekta za sad i na koji način treba.

 

Komentari