prosvjed na korzu

Kerekeša u protestu podržali SDP-ovi Klapša i Posavec: "Županija ne cijeni rad Kerekesh Teatra"

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 02.07.2020. 12:30

Zadnja izmjena: 02.07.2020. 12:30

Foto: Dino Možek

Jan Kerekeš ispred Kerekesh Teatra danas je izrazio nezadovoljstvom iznosom koji im je dodijelila Varaždinska županija na javnom natječaju za financiranje programa i projekata od interesa za opće dobro koje provode udruge na području Varaždinske županije.

Konkretno, riječ je o iznosu potpore od 3.000 kuna, a danas su za tu vrijednost građanima na Korzu dijelili maskice. - Festivalu ''Tjedan smijeha'' bruto troškovi iznose oko 800 tisuća kuna i ja se nadam da će doći neka nova struktura u Varaždinsku županiju. Više se nećemo javljati na natječaj jer su te 3.000 kuna potrebnije drugim udrugama. Mi radimo puno i želimo da se taj rad prepozna. Dok druge Županije izdvajaju čak do 100 tisuća kuna za takve festivale, mi dobivamo kikiriki koštice - rekao je Jan i dodao kako smatra da su dobili manji iznos jer su ''apolitični''.

Potporu Janu Kerekešu pružili su predstavnici Općine Maruševec i Općine Petrijanec. - Čuli smo se s kolegama iz Trnovca i Cestice i svi dajemo podršku Kerekesh Teatru. Oni su stalni gosti na događanjima u našim općinama i žalosno je što se njihov rad ne cijeni - izjavio je zamjenik načelnika iz Maruševca, Mario Klapša

Komentari