OSVRT

Kerekeš o aferi u HNK: Da, istina je. Glumci dobivaju plaće, a ne dolaze na posao

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 01.10.2021. 10:23

Zadnja izmjena: 01.10.2021. 10:23

Na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća raspravljalo se o poslovanju uprave HNK nakon što su iz platforme Budimo grad izvijestili kako je unutarnja revizija Grada Varaždina još 2019. godine izrazila sumnje u zakonitost poslovanja kazališta.

Na ovu se temu osvrnuo bivši zaposlenik kazališta, popularni glumac Jan Kerekeš koji kaže kako je upravo zbog nekih nepravilnosti prekinuo radni odnos te se još 2019.javno o svemu oglasio, a o čemu više možete pročitati ovdje.

- Ja sam iz HNK otišao upravo zbog ovih ljudi o kojima se sada vodi polemika i na čije se loše upravljanje kazalištom i samim repertoarom ukazuje. Ozren Prohić (umjetnički savjetnik) ne poznaje Varaždin i nije trebao raditi repertoare za HNK u Varaždinu - rekao je Kerekeš i dodaje kako HNK ima previše loših predstava, odnosno onih koje ne privlače publiku. 

Najveći problem Kerekeš vidi u tome da predstave koštaju po 200 ili 300 tisuća kuna, a izvedu se svega par puta. - Za 13 milijuna kuna godišnje mora se nositi odgovornost iza sebe. Ne smije se događati da glumci dobivaju plaće, a ne dolaze na posao il da pak predstave igraju dva puta - kaže Kerekeš i dodaje kako je odgovorna osoba intendantica koja bira svoje suradnike.

Glumci pisali Bosilju

Gradonačelnik Neven Bosilj je tako otkrio je kako mu se zajedničkim pismom obratio cjelokupan glumački ansambl koji je, navodi Bosilj, aposolutno protiv Kazališnog vijeća. Također, Bosilj je otkrio kako je još prije mjesec dana u HNK ponovno poslao internog revizora, a sada čeka njegove nalaze.

Komentari