reakcija

Kerekeš osudio negativne komentare: Dobrodošao Sushil, i tvoja familija

Objavljeno: 06.03.2023. 11:38

Zadnja izmjena: 06.03.2023. 11:53

Foto: Arhiva / Facebook

Riječi Marlexova zaposlenika iz Nepala, kako nastavak života planira u Varaždinu, te kako slično razmišljaju i drugi njegovi sunarodnjaci, izazvale su mnogo pažnje.

U moru komentara na Facebooku pojavio se i onaj Jana Kerekeša, koji je Shushilu Kumaru Shresthi, kako je ime Marlexovu zaposleniku, poželio dobrodošlicu, te osudio negativne komentatore.

- Dobrodošel Sushil, i dobrodošla tvoja familija. Daj bog da budeš sretniji i uspješniji od svih ovih koji su ti napisali negativan komentar. Varaždin voli sve koji vole Varaždin – poručio je Kerekeš, uz emotikon krigle piva kojim „nazdravlja“ novom sugrađaninu.

Izbjeći geto, naučiti jezik

Podsjetimo, Sushil Kumar Srestha u eTV studiju gostovao je nakon što je Varaždinska županija prva u Hrvatskoj osnovala radno povjerenstvo koje će se baviti integracijom strane radne snage u lokalno društvo.

Namjera Županije je poglavito osigurati učenje hrvatskog jezike, budući da se jezik smatra pretpostavkom svake integracije.

Svojevrstan info centar za strane radnike mogao bi imati i pozitivne i negativne učinke, zbog čega se to pitanje još uvijek promišlja – otkrio je u emisiji dr. sc. Joso Vuksan, vlasnik agencije koja dovodi većinu radne snage u županiji.

„Moramo izbjeći getoizaciju“, poručio je Vuksan, a pretpostavka za to bila bi omogućavanje stranim radnicima da kupe nekretninu, čime bi se oni naseljavali među domicilnim stanovništom.

Više ovdje i ovdje.

Komentari