izvijestili o detaljima

Kerekesh Teatar započinje s velikim projektom gradnje Kulturnog centra!

Kulturni centar prostirat će se na 1200 m2, a imat će glavnu dvoranu s 444 sjedećih mjesta odnosno 1500 stajaćih mjesta i cabaret scenu od 100 sjedećih mjesta te ljetnu pozornicu koja će imati jednaki kapacitet dvorane za svaki program.

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 28.01.2021. 11:55

Zadnja izmjena: 28.01.2021. 11:55

Kerekesh Teatar izvijestio je kako su započeli s projektom gradnje Kulturnog centra koji bi se trebao izgraditi iza zgrade bivšeg Centra Tomislav Špoljar, između Elektrostrojarske škole i sportske dvorane Graberje.

Kako poručuju, Kulturni centar prostirat će se na 1200 m2, a imat će glavnu dvoranu s 444 sjedećih mjesta odnosno 1500 stajaćih mjesta i cabaret scenu od 100 sjedećih mjesta te ljetnu pozornicu koja će imati jednaki kapacitet dvorane za svaki program.

Od kazališnih, dramskih i filmskih programa Kerekesh Teatar će nastaviti s organizacijom Tjedna smijeha, Varaždinskih kazališnih večeri, a u planu je i rganizacija drugih kazališnih i zabavnih manifestacija poput Stand up večeri, radionica, te Festivala filma i filmske glazbe. Uz to, planira se organizacija folklornih i tamburaških festivala, plesnih natjecanja te likovnih radionica.

U kulturnom centru također će djelovati i logopedi, psiholozi i predavači koji će pomoći u usmjeravanju mladih osoba, jačanju njihovog samopouzdanja i stvaranju kreativnih i zrelih ljudi.

''Vraćamo navike svakodnevnih druženja''

- Uz sve navedeno, vratit ćemo u Varaždin navike svakodnevnih druženja uz razne društvene aktivnosti, turnire, natjecanja, organizaciju modnih revija, prezentacije, promocije predstavljanja raznih brandova, prezentacije i promocije - poručuju Kerekeši. 

Kulturni centar će na ulazu u zgradu imati natkrivenu terasu i ugostiteljski dio kako bi se omogućilo i druženje izvođača s publikom i poticalo na opušteno druženje koje je također dio kulture i društvenog života. - Nakon idejnog projekta pripremit ćemo glavni projekt i dokumentaciju za građevinsku dozvolu nakon koje bismo počeli s radovima, a istovremeno s prijavom na natječaj EU fonda za infrastrukturu i nacionalnu crowdfunding kampanju koja će trajati do završetka radova do druge polovice 2022. godine - poručuje Jan Kerekeš.

Inače, kazališna družina Kerekesh Teatar i partnerska firma Keraktiv d.o.o. plaćat će godišnju naknadu Gradu Varaždinu za pravo građenja prema službenoj procjeni vrijednosti nekretnine. 

 

 

Komentari