šire se dezinformacije

Kudelić: "Koronavirus je dezinformacija, nema razloga za brigu"

Na društvenim mrežama zavladala je panika pojavom informacije kako se u varaždinskoj bolnici pojavio pacijent zaražen koronavirusom, a ravnatelj bolnice Nenad Kudelić ovu je informaciju demantirao.

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 31.01.2020. 16:52

Zadnja izmjena: 31.01.2020. 17:20

Na društvenim mrežama zavladala je panika pojavom informacije kako se u varaždinskoj bolnici pojavio pacijent zaražen koronavirusom, a ravnatelj bolnice Nenad Kudelić ovu je informaciju demantirao. 

Naime, kako smo doznali od zaposlenika bolnice, jučer navečer u bolnicu je zaprimljen pacijent, a prema neslužbenim informacijama on je vozač koji je proteklog tjedna po Europi razvozio kineske turiste. Kako smo dalje doznali, u bolnici je odmah zavladala panika jer se pojavila sumnja na koronavirus. Iako o detaljima nije mogao govoriti, informaciju da se pojavila sumnja u zarazu koronavirusom potvrdio nam je i ravnatelj Kudelić. Ipak, kako je rekao za naš portal, pacijent je odmah izoliran i pretrage su pokazale kako nije zaražen.

- Simptomi koronavirusa slični su simptomima klasične gripe i ne treba svaku gripu odmah proglasiti sumnjom u koronavirus. Čovjek koji nije putovao nigdje vjerojatno ima samo gripu - rekao je ravnatelj Kudelić te dodao kako OB Varaždin postupa sukladno smjernicama Ministarstva zdravstva te da su svaki slučaj dužni prijaviti, a o tome vodi brigu i Hrvatski zavod za javno zdravstvo.

Ujedno je rekao kako će javnost biti obaviještena ukoliko se virus pojavi te kako nema razloga za brigu.

Komentari