javni kolegij

KOLEGIJ GRADONAČELNIKA Evo glavnih točaka o kojima je govorila gradska vlast

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 13.01.2021. 11:38

Zadnja izmjena: 13.01.2021. 14:09

Foto: Dino Možek

Gradonačelnik Ivan Čehok danas je održao javni kolegij na kojem je govorio o aktualnim temama, a između ostalih istaknuo je Strategiju razvoja Grada Varaždina, nove investicije u Gradu te nastavak sufinanciranja popravka i kupnje bicikala.

Radi se nova strategija razvoja grada do 2030- te godine, a prema najavama, građani će biti uključeni još više nego prije. - Pozivam sve građane, civilno društvo, udruge i institucije da se jave i da budu aktivni. Napravit ćemo jedan protokolarni način na koji se mogu javiti, ali će i i izvaninstitucijski moći sudjelovati u raspravi - rekao je gradonačelnik.

Anketu možete ispuniti OVDJE.

Što se tiče novih investicija, prema gradonačelnikovim  riječima ponuda i potražnja gradskog zemljišta iznimno je velika. - Imamo dvije velike tvrtke koje su se javile, a jedna već kreće s gradnjom. Na sljedeće Gradsko vijeće idemo s još jednom informatičkom tvrtkom koja bi išla na područje između Parka mladih i Parkova - napomenuo je Čehok i dodao kako bi Grad mogao dati pravo građenja Kerekesh Teatru na zemljišTu iza CTŠ-a, a to je još jedna točka koga bi se mogla naći na dnevno redu sjednice Gradskog vijeća. 

U veljači ove godine kreće sufinanciranje popravka bicikla koje će trajati do travnja, dok bi nakon toga Grad opet trebao krenuti u sufinanciranje kupnje bicikla. - Pozivam građane da iskoriste tu subvenciju. Najvažnije za sigurnost u prometu je da bicikli budu ispravni, a onda ćemo u svibnju opet krenuti sa subvencijama za kupnju - objasnio je Čehok.

Komentari