ODGOVOR SA SJEDNICE

Konačna odluka - Evo hoće li se Gradski bazeni zatvarati ili čak rušiti?

Troškovi energije su ogromni, a minus koji će ove godine akumulirati zbog krize je 9 milijuna kuna. Procjena za iduću godinu je 17 milijuna kuna...
Objavljeno: 27.09.2022. 11:52

Zadnja izmjena: 27.09.2022. 12:02

Nedavno smo izvijestili kako se za varaždinske Gradske bazene razmatraju dvije opcije: rušenje i izgradnja novog objekta ili obnova postojećeg, a ta se tema ponovno pojavila i na današnjoj sjednici Gradskog vijeća.

Naime, predsjednica gradskog vijeća Grada Varaždina Zdravka Grđan, uz pitanja o podizanju osnovica plaća zaposlenicima u javnim ustanovama i izradi registra svih gradskih nekretnina, postavila je pitanje o pokretanju škole plivanja učenika osnovnih škola u višim razredima koji zbog pandemije nisu mogli pohađati taj program.

- Pokrenuta je škola za druge razrede i to je prvi korak. Tražit ću od našeg Upravnog odjela za društvene djelatnosti da naprave procjenu i anketu po osnovnim školama da vidimo koliko djece neplivača imamo i kako možemo to riješiti i pokrenuti da se i za njih organiziraju takve škole - odgovorio je gradonačelnik Neven Bosilj.

'Niti će se zatvarati, niti rušiti'

Također, što se tiče potencijalnog rušenja varaždinskih Gradskih bazena, budući da uslijed aktualne energetske krize akumuliraju velike troškove, na pitanje vijećnice Dubravke Novak (Budimo grad) hoće li se Gradski bazeni zatvoriti ili rušiti, Bosilj rekao kako će oni neće zatvarati ni rušiti, no kako su u tijeku pregovori što će se s njima učiniti. 

- Bazeni su sagrađeni prema projektu bazena za rasplivavanje s Olimpijskih igara u Atalanti i taj bazen u blizini Floride odnosi se na podneblje koje je nemjerljivo s našim. On je najgoreg mogućeg energetskog razreda, a taj "blizanac" bazena u Atalanti je odmah nakon Olimpijskih igara bio porušen. Promijenjeno je samo to da nemamo kadu 25 x 50 metara, nego jednu od 25 x 33 metara i manji dio. Troškovi energije su ogromni, a minus koji će ove godine akumulirati zbog krize je 9 milijuna kuna. Procjena za iduću godinu je 17 milijuna kuna, no srećom ušli su u odluku Vlade. Razmišljamo kako to riješiti - rekao je.

Komentari