život se vraća u normalu

Kreće treća faza popuštanja mjera, od sljedećeg tjedna dozvoljeni kulturni događaji i manifestacije

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 11.05.2020. 09:04

Zadnja izmjena: 11.05.2020. 09:38

U Hrvatskoj danas kreće treća faza popuštanja mjera. Škole otvaraju vrata za niže razrede, s radom počinju trgovački centri, kafići i restorani...

Osim toga, od danas vam za putovanje više nisu potrebne propusnice, a Nacionalni stožer civilne zaštite odobrio je okupljanje do 40 osoba umjesto do pet. Otvaraju se i nacionalni parkovi, a mogu se održavati i probe umjetnika i djelatnika u kulturi u manjim skupinama. Stožer je također donio odluku kojom se hrvatskim državljanima omogućuje odlazak u inozemstvo, a stranim državljanima ulazak u Hrvatsku zbog gospodarskih interesa ili neodgodivih osobnih razloga. Za prelaske granice potrebno je pridržavanje preporuka, no više se neće morati u samoizolaciju nakon ulaska u zemlju. 

Najavljeno je i dodatno popuštanje mjera od idućeg ponedjeljka, 18. svibnja. Tada će se omogućiti ponovno organiziranje kulturnih programa i manifestacija u zatvorenom i na otvorenom, održavanje treninga, rad teretana, sportskih i fitness centara te će se otvoriti bazeni.

 

Komentari