proglašenje najsportaša

KRITIKA KRITIKE KRITERIJA Runac najavio obnovu "Slobode" i prozvao "demagoge"

Objavljeno: 11.02.2019. 19:58

Zadnja izmjena: 11.02.2019. 21:10

Zajednica sportskih udruga večeras je ponovno dodijelila nagrade najboljim sportašima Grada Varaždina, a svečanost je ponovno bila prilika da se evociraju uspomene na sportski povijesno uspješnu 2018. godinu – poglavito uspjehe izbornika Zlatka Dalića i Željka Krajana.

Dodijeljeno im je tom prigodom i posebno priznanje, dok je trenerom godine proglašen Esad Garibović. Najvećim nadama proglašeni su Valentino Bečeheli, Rahela Leščak, te Mia Naletina i Vana Varga. Sportski djelatnik godine je Dejan Mašić, a Zlatnu plaketu za dugogodišnji aktivni rad primili su Goran Vučetić, Marina Cmerčki i Miroslav Korotaj. 

„Za osvajanje medalja zaduženi su treneri, predsjednici klubova i natjecatelji, a mi kao Zajednica dužni smo vam osigurati kvalitetne uvjete, što se trudimo i na obostrano zadovljstvo nadam se – dobro radimo“, rekao je tom prigodom Alen Runac i najavio obnovu stadiona „Sloboda“.

Pitanje kriterija

Dodao je kako mu je čast biti među ekipom volontera i entuzijasta kakve trenutno Zajednica okuplja u Izvršnom odboru, ali se i ponovno kritički osvrnuo na pitanje kriterija za raspodjelu sredstava.

„Na javnom savjetovanju dobili smo pet prijedloga, od čega su četiri bile floskule. Većinu toga iz jedinog konkretnog prijedloga smo i prihvatili, osim da se iz nagrađivanja izbrišu rekordi koji se, kako smatramo, ne postižu svaki dan i moraju biti nagrađeni. Dakle, otvoreni smo za prijedloge“, bio je zaključak predsjednika Zajednice sportskih udruga.

Nagrada za životno djelo pripala je Peri Paniću, dok je Damir Premužić u ime rukometnog kluba „Koka“ primio posebno priznanje za 50 godina uspješnog rada i djelovanja toga kluba. Gradonačelnik Ivan Čehok najavio je obnovu većeg broja gradskih igrališta uz zaključak kako je skupo ulagati u sport i obrazovanje, ali još skuplje imati neprosvijećen i nezdravi narod.

Komentari