kriza agrokor

DANAS SJEDAJU PLAĆE? Banke obećavaju prioritet malim dobavljačima i plaće radnicima

Objavljeno: 10.04.2017. 08:28

Zadnja izmjena: 10.04.2017. 08:31

U priopćenju 6 banaka koje predstavljaju financijske vjerovnike u 6 točaka ističu se glavne aktivnosti koje će ove banke poduzeti kako bi se riješila kriza oko Agrokora koja se itekako reflektira i na našu županiju.

Prioritet je da se riješi dug Agrokora prema dobavljačima, a prednost bi, prema ovom priopćenju, imali mali dobavljači. Isto tako, osigurat će se isporuka roba i usluga u ugovorenim rokovima. Kao jednu od glavnih točaka banke ističu isplatu svih obveza prema zaposlenicima koncerna i operativne rashode, kao i isplatu jednog dijela starog duga prema dobavljačima. 

Dobavljače se potiče da otvore dijalog s novim vodstvom tvrtke i pronađu održivo rješenje, kako bi se uvažio i interes dobavljača i omogućilo nesmetano poslovanje Agrokora. Neke od potpisanih banaka planiraju i bilateralne dogovore s dobavljačima, kako bi se našlo optimalno rješenje. Podsjećamo da je drugi najveći dug prema dobavljačima koje ima Agrokor onaj prema Vindiji. Danas je ujedno i dan kada bi trebale sjesti plaće radnicima Agrokora - ali u priopćenju ne piše hoće li se to i dogoditi baš danas. Priopćenje potpisuju Erste&Steiermärkische Bank, Privredna banka Zagreb, Raiffeisenbank, Sberbank d.d., VTB Bank (Austria) AG i Zagrebačka banka.   

Komentari