etv studio

eTV - Križanić: Pristat ćemo na ponudu Grada Varaždina i prodati farmu u Brezju

U današnjem emisiji eTV studija Josip Križanić je rekao kako su ipak pristali na ponudu Grada Varaždina...
Objavljeno: 28.04.2022. 11:31

Zadnja izmjena: 28.04.2022. 14:03

Nakon što je predsjednik Uprave Veterinaske stanice Varaždin Josip Križanić na konferenciji za medije najavio kako je odustao od prodaje farme u Brezju, u današnjem emisiji eTV studija Križanić je rekao kako su ipak pristali na ponudu Grada Varaždina. 

Prema njegovim riječima, Grad Varaždin ima mogućnost prvokupa zbog kulturnog dobra.

- Mi nećemo stvarati problem ni Gradu ni okolnim firmama niti imamo nužnu potrebu da baš tu gradimo farmu, pa smo odlučili da nećemo ići u rekonstrukciju farme i da ćemo pristati na ponudu Grada Varaždina. U prvoj fazi će oni dobiti pravo prvokupa, odnosno imaju pravo konzumirati to pravo. Ako ne, prodat ćemo privatnom investitoru i završiti tu priču - rekao je Križanić.

Ishitrena reakcija?

Na pitanje je li onda njegova reakcija na konferencija za medije na kojoj je objavio da je Veterinarska stanica odlučila povući prijedliog za prodaju bila ishitrena, Križanić odgovara:

- Nije bila ishitrena nego isprovicirana od strane medija i od strane javnosti. Mi smo privatna firma. Dakle, mi nemamo mogućnost prodati tu parcelu drugačije nego po tržišnoj cijeni, a tržišna cijena je procijenjena cijena. Grad Varaždin je napravio procjenu (ne moj procijenitelj ili procijenitelj Veterinarske) i po toj je procijenjenoj cijeni išla ponuda - rekao je Križanić.

'Ta je čestica bitna Gradu'

Kako dodaje, najjednostavnije bi bilo farmu prodati privatnom investitoru, no Križanić tvrdi da bi se tada pojavili mnogi problemi.

- S obzirom da znamo da kroz našu parcelu već sad rubno prolazi infrastruktura koja se gradi uz novu cestu i da je ta čestica bitna Gradu Varaždinu za spajanje drugih čestica, nije nam u interesu da opet neko špekulira da smo mi to prodali privatnom investitoru najprije, pa da on ide u nekakve probleme s Gradom. Idemo jednim normalnim putem - zaključio je Križanić.

Cijelu emisiju u kojoj je gostovao predsjednik Županijske skupštine Josip Križanić pogledajte ovdje:

 

Komentari