priopćenje za medije

Kudelić: Veledrogerije traže podmirenje dugova starijih od 365 dana, a to za bolnicu iznosi 20 milijuna kuna''

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 21.10.2020. 11:17

Zadnja izmjena: 21.10.2020. 11:25

Kao što smo već izvijestili, Opća bolnica Varaždin našla se u situaciji da joj je obustavljena isporuka lijekova i medicinskog materijala od strane veledrogerija, a svim je odjelima naloženo njihovo racionalno korištenje.

Ravnatelj Opće bolnice Varaždin Nenad Kudelić ističe da će poslovanje biti otežano ukoliko se ovakva situacija otegne te dodaje kako veledrogerije traže da se podmire dugovi stariji od 365 dana koji za varaždinsku bolnicu iznose 20 milijuna kuna. - To u ovom trenutku jednostavno nije moguće. To je dug koji se generira uslijed ovakvog poslovanja, kaže ravnatelj Kudelić i dodaje da postoji veliki nesrazmjer između cijena zdravstvenih usluga, visine cijena lijekova i potrošnog materijala te količine izvršenog posla.

S obzirom na situaciju s koronavirusom u varaždinskoj bolnici reorganiziran je rad ustanove, ali ističe kako unatoč svemu tome, Opća bolnica Varaždin još uvijek radi s više od 90 posto kapaciteta. - Bile su potrebne manje reorganizacije po pitanju kirurškog programa koje su uvjetovane većim brojem ljudi iz te struke, prvenstveno anesteziologa i anestezioloških tehničara, u samoizolaciji ili eventualno pozitivitetu. No usprkos tome, Opća bolnica Varaždin obavlja svakodnevno veliki broj postupaka, a prije same epidemije Corona virusom Ob Varaždin je  izvršavala otprilike 20 posto više usluga od ugovorenog - rekao je ravnatelj za kraj. 

Komentari