vrijedi do 2027. godine

LAG Sjeverozapad potvrdio novu Lokalnu razvojnu strategiju, evo detalja

Objavljeno: 08.12.2023. 12:59

Zadnja izmjena: 08.12.2023. 13:00

Foto: Arhiva LAG Sjeverozapad

Na sjednici Skupštine Lokalne akcijske grupe – Sjeverozapad jednoglasno je prihvaćen Plan rada i Financijski plan LAG-a Sjeverozapad za 2024. godinu,  a jednoglasno je potvrđena i Lokalna razvojna strategija LAG-a Sjeverozapad za razdoblje od 2023. do 2027. godine.

Tijekom 2024. godine LAG Sjeverozapad planira raspisati natječaje za potporu modernizaciji i razvoju poljoprivredne proizvodnje. Prihvatljivi projekti koje će sufinancirati ova lokalna akcijska grupa u okviru ove intervencije bit će ulaganje u građenje ili opremanje zatvorenih, odnosno zaštićenih prostora i objekata te ostalih gospodarskih objekata u sklopu poljoprivrednog gospodarstva u svrhu obavljanja poljoprivredne proizvodnje ili prerade poljoprivrednih proizvoda te slično.

Tijekom 2024. godine LAG Sjeverozapad planira raspisati natječaj i za intervenciju – Potpora izgradnji i rekonstrukciji javne infrastrukture LAG područja. Korisnici ove intervencije će biti jedinice lokalne samouprave s područja LAG-a Sjeverozapad. Općine i gradovi sredstva dobivena na natječaju moći će koristiti, između ostalog,  za gradnju ili uređenje dječjih igrališta, sportskih objekata, vatrogasnih domova i spremišta. LAG Sjeverozapad će tijekom sljedeće godine nastaviti započete aktivnosti pripreme, planiranja i razvijanja projekta suradnje s LAG-om Izvor i LAG-om Prigorje-Zagorje, s kojim je krajem 2023. godine prijavio projekt Utjecaj klimatskih promjena na ratarstvo i povrćarstvo sjeverne Hrvatske. 

Komentari