prekogranična suradnja

LAG Sjeverozapad organizirao radionicu za pogranične općine i gradove

Objavljeno: 07.12.2023. 18:30

Zadnja izmjena: 07.12.2023. 18:30

Lokalna akcijska grupa - Sjeverozapad bila je organizator i domaćin radionice za pogranične općine i gradove iz Hrvatske i Slovenije, koja je održana u lepoglavskom Domu kulture.

Na radionici u Lepoglavi o mogućnostima za prekograničnu suradnju razgovarali su predstavnici Grada Lepoglave te općina - Bednja, Cestica i Donja Voća, a sa slovenske strane predstavnici općina Cirkulane, Majšperk, Podlehnik, Videm, Zavrč i Žetale.

- Ulaskom Hrvatske u Schengenski prostor otvaraju se nove mogućnosti prekogranične suradnje u novom programskom razdoblju, koje želimo što bolje iskoristiti na obostrano zadovoljstvo i na korist ljudi s obje strane granice - istaknuo je gradonačelnik Lepoglave Marijan Škvarić, predsjednik Lokalne akcijske grupe - Sjeverozapad.

Robert Dukarić, predsjednik Gradskog vijeća Grada Lepoglave, je posebno istaknuo važnost suradnje i razmjene iskustava, ali i boljeg međusobnog povezivanja kroz projekte prekogranične suradnje. Na radionici su Emil Tkalec, tajnik LAG-a Sjeverozapad i Jernej Golc, voditelj LAG-a Haloze, predstavili lokalne razvojne strategije ove dvije lokalne akcijske grupe. Obje su strane istaknule kako u novom programskom razdoblju planiraju zajedničke projekte, između ostalog na području turizma i promocije te projekte vezane uz prometnu infrastrukturu. Mogućnosti za suradnju sudionici radionice vide u Interreg programu Slovenija-Hrvatska, o kojem je na radionici govorio Kristijan Bizek, direktor lepoglavskog TKIC-a.

Komentari