jeste li među njima?

Sve više građana prima neobične telefonske pozive s hrvatskih brojeva...

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 18.02.2021. 11:02

Zadnja izmjena: 18.02.2021. 11:07

Foto: Ilustracija

Prijevare u telekomunikacijama nisu novost, a u posljednje vrijeme policija je upozorila sve koji primaju pozive s inozemnih brojeva da se ne javljaju niti ne pokušavaju uzvratiti poziv.

I dok su građani taman na znanje primili upozorenje o novoj prevari, pojavila se druga. Naime, u redakciju nam se javljaju građani koji i dalje primaju ''čudne'' pozive koji sada dolaze s hrvatskih brojeva.

 - Primila sam poziv na poslovni mobitel s jednog ''normalnog'' hrvatskog broja i kada sam se javila, žena je krenula pričati na engleskom jeziku, pa sam brzo poklopila - požalila nam se jedan čitatelja.

- Cijeli dan mi je zvonio telefon i zvali su me s različitih brojeva. Pošto je broj službeni, moram se javiti na pozive, no kada sam pokušao uzvratiti poziv, piše da se broj ne koristi - ispričao nam je jedan građanin.

- Javio sam se na nepoznati hrvatski broj i čuo sam muški glas koji mi je govorio na engleskom i spominjao moje ime - požalio nam čitatelj....

Budite vrlo oprezni, a u slučaju nastanka materijalne štete za korisnike isto trebate prijaviti nadležnoj policijskoj postaji.

 

 

Komentari