nove mogućnosti

Foto - Lokalna akcijska grupa Izvor organizirala radionicu u Ludbregu, evo što je rečeno

Objavljeno: 19.01.2024. 18:01

Zadnja izmjena: 19.01.2024. 18:02

Lokalna akcijska grupa Izvor organizirala je u Ludbregu, informativnu i edukativnu radionicu na kojoj su zainteresiranim poljoprivrednicima te drugim dionicima ruralnog razvoja predstavljene mogućnosti za financiranje projekata ruralnog razvoja u novom programskom razdoblju do 2027. godine.

O budućim intervencijama koje će u novom programskom razdoblju provoditi Lokalna akcijska grupa Izvor govorio je Mirko Herenčić, leader menadžer u LAG-u Izvor.

-Za sufinanciranje provedbe Lokalne razvojne strategije naš je LAG u novom programskom razdoblju dobio milijun i 877 tisuća eura, a tim će sredstvima provoditi tri tipa intervencije. U tom će razdoblju LAG Izvor provesti intervenciju 1.1. - Potpora unapređenju/razvoju ruralne infrastrukture LAG-a područja, zatim intervenciju 2.1. - Potpora održivom razvoju i modernizaciji poljoprivrednih gospodarstva te intervenciju 3.1. - Potpora ulaganju u razvoj turizma - istaknuo je.

Između ostalog, govorilo se i o ulaganjima u razvoj turizma, gdje je Herenčić istaknuo kako bi najbolje bilo ulagati u poboljšanje kvalitete ponude turističkih sadržaja u kućama za odmor. 

- Primjerice, ulaganja u izgradnju bazena, sauni i masažnih kada, te kupnja bicikala i slične opreme. Ova intervencija namijenjena je iznajmljivačima koji su poslovali u godini prije raspisa natječaja - rekao je te je najavio kako će LAG Izvor prve natječaje u novom programskom razdoblju raspisati krajem ove godine.

Komentari